В Україні офіційно з'явилася бригада авіації "Привиди Києва"

Зеленський вручив 40-й бригаді тактичної авіації почесну стрічку
Фото: Повітряне командування "Центр" / Facebook

40-ва бригада тактичної авіації ЗСУ дістала почесне найменування "Привиди Києва". Про це 24 серпня повідомило повітряне командування "Центр" у Facebook.

"Із нагоди 33-ї річниці незалежності України 40-й бригаді тактичної авіації сьогодні присвоєно почесне найменування "Привиди Києва" із врученням почесної стрічки до бойового прапора з рук президента України Володимира Зеленського", – ідеться в повідомленні. Урочиста церемонія відбулася на Софійській площі в Києві.

У командуванні нагадали, що навесні 2022 року українські пілоти, яких називали "привидами Києва", героїчно захистили столицю від російських атак із неба. Зараз вони займаються повітряною обороною і бойовим чергуванням на всіх стратегічних напрямках, ідеться в повідомленні.

"Сьогодні тисячі жінок і чоловіків із лав 40-ї бригади тактичної авіації повітряного командування "Центр" виконують завдання в самих гарячих місцях української оборони. Серед льотчиків – бригади п'ять Героїв України, на жаль, чотири – посмертно. Це почесне найменування – відзнака найвищої доблесті, мужності й патріотизму, які є заслугою кожного військовослужбовця бригади й усіх льотчиків Повітряних сил, хто в перші найстрашніші години і дні бився в небі Києва з окупантом ціною свого життя", – заявили в командуванні.

Контекст:

Наприкінці квітня 2022 року в Повітряних силах ЗСУ заявили, що Привид Києва  це збірний образ бійців 40-ї бригади тактичної авіації, які захищають небо над Київською областю на літаках МіГ-29, український Супермен, добро, яке бореться зі злом.

За розповідями спікера Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, попри пояснення, дівчата з різних країн світу хотіли побратися із Привидом Києва.