В Україні спростили подання документів на "єВідновлення" через "Дію"

Власникам пошкодженого Росією житла спростили процедуру отримання компенсацій
Фото: EPA

Міністерство цифрової трансформації України спростило процедуру подання документів на програму "єВідновлення". Про це повідомила пресслужба відомства в Telegram 13 серпня.

"Витяг про несудимість можна буде замовити в "Дії" при заповненні заявки на "єВідновлення". Раніше члени місцевої комісії самі перевіряли, чи є в людини судимість, а відповіді доводилося чекати днями. Тепер увесь процес цифровізований, що значно пришвидшує час оформлення", – ідеться в повідомленні.

У разі, якщо власник житла неповнолітній або недієздатний і має опікуна, заявку на "єВідновлення" й отримання грошей на ремонт зможе подати його законний представник.

Як пояснюють у Мінцифри, для цього в Центрі надання адміністративних послуг потрібно надати підтверджувальні документи, що людина є законним представником.

Контекст:

Процедуру й умови надання державної допомоги українцям, будинки яких пошкоджено через бойові дії, уряд України затвердив у квітні 2023 року, з грудня того самого року отримати компенсації можна через застосунок "Дія". Програму фінансують коштом держбюджету й міжнародних кредиторів, також Україна очікує, що основним джерелом фінансування стануть репарації Росії, говорили в Мінінфраструктури.

Видання "ГОРДОН" підготувало пояснення, як за допомогою "єВідновлення" отримати компенсацію за зруйноване житло.