В Україні стартував пілотний проєкт з упровадження електронних журналів і шкільних щоденників

Школи, які перейдуть на ведення електронних журналів, зможуть найближчим часом відмовитися від їхнього дублювання в паперовому вигляді
Фото: depositphotos.com

В українських школах почнуть впроваджувати електронні журнали та щоденники. Після завершення тестування застосунків е-журнали та е-щоденники стануть доступними для всіх навчальних закладів країни. Про це повідомила пресслужба Міністерства освіти і науки України.

В Україні стартував пілотний проєкт з упровадження безкоштовного програмного забезпечення для створення і ведення шкільних електронних журналів і щоденників, в проєкті участь по дві-три школи в кожній області. Про це 5 жовтня повідомила пресслужба Міністерства освіти та науки України.

Тестування триватиме з 5-го до 16 жовтня. Усі одержані від учителів і адміністрацій шкіл зауваження буде оперативно опрацьовано та враховано під час налаштування системи. Після завершення цього етапу, орієнтовно в листопаді, електронні журнали та щоденники стануть доступними для всіх українських шкіл на безоплатній основі, ідеться в повідомленні.

"Сьогодні на ринку освітніх послуг е-журнали та е-щоденники – це не новинка. Є досить комерційних пропозицій щодо комплексних цифрових рішень для шкіл, які містять ці сервіси. Але не всі школи можуть собі дозволити їх фінансово. Тому ми пропонуємо базову безкоштовну версію електронних журналів та щоденників, а школи вже зможуть обирати", – сказав заступник міністра освіти та науки Артур Селецький.

Школи, які перейдуть на ведення електронних журналів, зможуть найближчим часом відмовитися від їхнього дублювання в паперовому вигляді. Для цього міністерство готує відповідні зміни до низки нормативно-правових документів, зазначено в релізі.

"Це дозволить прибрати зайве навантаження на вчителів. А в майбутньому, завдяки широкому застосуванню електронних журналів, коли учень буде змінюватиме школу, вся інформація про його успішність, здобутки буде прямувати за ним до нового навчального закладу", – заявив Селецький.

За інформацією міністерства, переваги широкого застосування електронних застосунків зможуть відчути й батьки, які в режимі онлайн зможуть бачити інформацію про присутність дитини на уроках, рівень її успішності та коментарі вчителів.