В Україні виявляють лише 40% усіх випадків COVID-19 – Ляшко

За словами Ляшка, наступні хвилі коронавірусу мають бути легшими
Фото: EPA
В Україні 60% інфікованих коронавірусом не потрапляють до статистики. Про це 7 грудня в інтерв'ю "24 каналу" повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Ми дивимося на кількість людей, які перехворіли, і розуміємо, що ми виявляємо десь 40% усіх хворих. Інші 60% не виявляються, і це нормальна світова практика, оскільки велика кількість людей хворіє легко, не звертається до лікаря. Це призводить до того, що кількість інфікувань у домогосподарстві або за його межами може збільшуватися", – розповів міністр.

Також він підкреслив, що наступні хвилі коронавірусу мають бути легшими. Однак це залежить від появи нових мутацій коронавірусу.

Контекст:

Четверта хвиля COVID-19 в Україні почалася раніше, ніж прогнозували, заявляв 11 жовтня Ляшко. У середині листопада влада заявила про початок спаду четвертої хвилі.

З початку епідемії коронавірусної інфекції в Україні захворіло 3,5 млн людей, померло 89 тис. пацієнтів. За даними МОЗ, 96,5% померлих із 1 серпня до 31 жовтня від ускладнень COVID-19 не були щепленими двома дозами вакцини.