В Україні з'являться природні парки "Пуща Радзівіла", "Куяльницький" та "Холодний Яр"

У трьох областях України з'являться національні природні парки
Фото: depositphotos.com
Президент України Володимир Зеленський підписав укази про створення національних природних парків "Пуща Радзівіла", "Куяльницький" та "Холодний Яр". Про це 3 січня повідомила пресслужба глави держави.

Документами також передбачено розширення меж території Карпатського біосферного заповідника, національних природних парків "Меотида", "Вижницький" та ботанічного заказника загальнодержавного значення "Староманзирський".

Указом №2/2022 передбачено створення природного парку "Холодний Яр" у Черкаській області, парку передали у постійне користування 6,8 тис. га земель державної власності.

Указом №3/2022 на території Березівського та Одеського районів Одеської області створено природний парк "Куяльницький". До його складу увійшло 10,8 тис. га земель.

Згідно з указом №4/2022 створено парк "Пуща Радзівіла" у Рівненській області, до його складу ввійде 24 тис. га земель.

Парки будуть у сфері управління Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

В Офісі президента зазначили, що Кабінет Міністрів має затвердити протягом шести місяців положення про створені парки. До 2024 року уряд має врегулювати питання передання земель.

Контекст:

Це не перші національні парки, створені під час каденції Зеленського. 30 листопада 2020 року він підписав указ про створення національного природного парку "Королівські Бескиди" у Львівській області.