В Україні з початку 2020 року зафіксовано приблизно 1 млн кібератак – РНБО

За даними РНБО, об'єктами різних кібератак найчастіше стають представники приватних компаній
Фото: depositphotos.com

Серед випадків, пов'язаних із кіберзагрозами, – мережеві атаки прикладного рівня, спроби мережевого сканування, спроби WEB-атак, фішинг, DDoS-атаки, поширення шкідливого програмного забезпечення, повідомили у РНБО України.

В Україні з початку 2020 року зафіксовано приблизно 1 млн кібератак. Про це 7 серпня у Facebook повідомляє Рада національної безпеки і оборони України.

За даними РНБО, об'єктами різних атак часто стають представники приватних компаній.

Серед випадків, пов'язаних із кіберзагрозами, – мережеві атаки прикладного рівня, спроби мережевого сканування, спроби WEB-атак, фішинг, DDoS-атаки, поширення шкідливого програмного забезпечення тощо.

Для оперативного реагування на такі загрози і попередження ймовірних атак Національний координаційний центр кібербезпеки при РНБО посилює співпрацю з компаніями із приватного сектору.

"Лише за останній місяць НКЦК підписав меморандуми про співпрацю із трьома десятками приватних іноземних та українських компаній. Такий меморандум передбачає обмін інформацією між НКЦК та окремою конкретною організацією про кіберзагрози та інциденти у сфері кіберзахисту для оперативного інформування, реагування, попередження можливих атак та взаємодопомоги у разі необхідності", – підкреслили у РНБО.

2019 року СБУ нейтралізувала 482 кібератаки на держоргани і критичну інфраструктуру.