В Україні зафіксовано приблизно 20 випадків повторного зараження COVID-19 – Ляшко

Протягом минулої доби коронавірусом в Україні заразилося понад 5 тис. осіб
Фото: depositphotos.com

Кількість випадків повторного зараження коронавірусною інфекцією COVID-19 в Україні невелика, зазначив головний санлікар країни Віктор Ляшко.

В Україні зафіксовано приблизно 20 випадків повторного зараження коронавірусною інфекцією COVID-19. Про це під час візиту в Чернівецьку область 8 жовтня заявив головний санлікар України Віктор Ляшко, пише "Укрінформ".

"В Україні небагато випадків повторного зараження. Чернівецька область заявила про 17 випадків, і до цього було випадки три-чотири. Наразі ВООЗ з'ясовує причини, чому відбувалося повторне інфікування", – сказав він.

Ляшко зазначив, що у світі поки не зафіксовано масових повторних заражень COVID-19.

"Ми чітко знаємо, що антитіла після перенесення хвороби тримаються у крові три-чотири місяці, у декого – до шести місяців. Далі питання в тому, чи залишають вони імунну відповідь, чи антитіла втрачаються, і людина може повторно інфікуватися", – сказав головний санлікар.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

В Україні протягом минулої доби виявили 5397 нових випадків коронавірусної інфекції. Загальна кількість хворих сягнула 244 734. Кількість померлих від COVID-19 становить 4690. Одужало вже 108 233 особи, і далі хворіє 131 811 українців.