В "Укрзалізниці" розповіли, які квитки на потяг можуть здорожчати цьогоріч

"Укрзалізниця" готує зміни до тарифів
Фото: EPA

"Укрзалізниця" готує зміни до частини пасажирських тарифів. Серед пропозицій – ціни на квитки залежатимуть від популярності рейсів і часу доби. Про це в інтерв'ю Forbes Ukraine, опублікованому 15 серпня, сказав керівник пасажирського напряму "Укрзалізниці" Олександр Перцовський.

Перша зміна передбачає помірне підвищення базових тарифів щорічно з урахуванням інфляції. Також "Укрзалізниця" просить уряд прибрати державне регулювання на ціни квитків класу СВ, щоб їх регулював ринок залежно від попиту.

"Попри високу вартість, ці квитки розкуповуються найшвидше", – розповів Перцовський.

Також пропонують гнучке ціноутворення для всіх класів "Інтерсіті+". Водночас можуть встановити цінові стелі. Ще одна пропозиція – введення гнучкої  тарифної моделі, завдяки якій змінюватимуться ціни на квитки залежно від годин, днів та інших параметрів. Водночас залишатимуться й найдоступніші тарифи для тих, кому критична саме вартість, запевнили в "Укрзалізниці".   

"До кінця війни українці точно матимуть змогу купувати доступні квитки – це наше зобов'язання як соціальної компанії. Але це не означає, що ми підписуємося під відсутністю будь-яких змін", – сказав Перцовський.

За словами представника "Укрзалізниці", запропонована модель тарифних змін поки на стадії обговорення.

Контекст:

Упродовж червня "Укрзалізниця" перевезла 2,5 млн пасажирів – на 18% більше, ніж торік за цей самий період, повідомили в компанії. Окрім того, 30 червня залізничники встановили рекорд – перевезли 100 тис. пасажирів за добу. Це найбільша кількість від початку повномасштабного вторгнення, не враховуючи періоду масової евакуації.