В Умані на могилі Раббі Нахмана виявили незаконні забудови

Могила цадика Нахмана є місцем паломництва для хасидів з усього світу
Фото: thecity.com.ua

В Умані Черкаської області на могилі цадика Нахмана, яка є місцем паломництва для хасидів з усього світу, виявили незаконне будівництво. Правоохоронці розпочали розслідування. Про це повідомляє прокуратура Черкаської області.

Загалом в Умані виявили 17 об'єктів незаконного будівництва, з них шість розташовані на могилі Раббі Нахмана.

Слідство наголошує, що місцеві чиновники не проконтролювали дотримання забудовниками вимог містобудівного законодавства. Наразі триває досудове розслідування.

Контекст:

Щоосені до Умані для святкування Рош га-Шана прибувають хасиди з усього світу. 2021 року їх приїхало 30 тис., 2020-го через коронавірус – менше ніж 3 тис.

У 2022 році свято припадає на 25–27 вересня. Пік заїзду хасидів фіксують зазвичай за кілька днів до початок Рош га-Шана. Посольство України в Ізраїлі повідомляло, що цього року через війну Україна не допускає іноземних туристів до країни і не зможе восени прийняти паломників, оскільки не в змозі гарантувати їхню безпеку.

Посол Ізраїлю Міхаель Бродський 22 липня стверджував, що, незважаючи на війну, багато ізраїльських паломників планують приїхати в Умань. Водночас МЗС Ізраїлю 26 липня закликало ізраїльських громадян утриматися від відвідування України, "зокрема Умані та околиць".