Венедіктова прокоментувала справу стоматологині, яка била дітей: Потрібно посилювати кримінальну відповідальність

Венедіктова: Треба подумати про ратифікацію Стамбульської конвенції
Фото: Офіс Генерального прокурора / Facebook
Генпрокурорка Ірина Венедіктова припустила, що особисто ініціює зміни до Кримінального кодексу, які посилюють покарання за насильство щодо дітей.

Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова вважає, що у країні потрібно посилювати кримінальну відповідальність за злочини проти дітей. Про це вона сказала під час засідання комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності, пише "Укрінформ".

Відповідаючи на запитання про випадок зі стоматологинею в Рівному, Венедіктова заявила, що це питання у неї зараз "номер один".

"Треба цим займатися, і мабуть, дійсно треба приймати зміни у Кримінальний кодекс, і може, навіть, я прийду із цим. Нам треба посилювати кримінальну відповідальність за злочини проти дітей. І треба подумати про ратифікацію Стамбульської конвенції", – сказала вона.

У Рівному дві жінки звернулися в поліцію після відвідування дитячої стоматологині – у дітей після візиту до лікарки Інни Кравчук були травми.

В інтернеті було опубліковано старе відео з рівненської клініки "Голлівуд" (Кравчук звільнили з неї ще до скандалу, зараз у неї своя приватна клініка Only Kids), на якому лікарка трясе дитину, грубо затискає їй руки, хапає за шию. Відео набуло широкого резонансу.

Поліція відкрила проти Кравчук п'ять кримінальних проваджень. Визнавати свою провину лікарка відмовляється.