Від ускладнень COVID-19 помер музикант гурту "Хорея Козацька"

Перцову було 48 років
Фото: Tetyana Nykytyuk / Facebook
Музикант гурту "Хорея Козацька" Данило Перцов помер від ускладнень, спричинених коронавірусною хворобою COVID-19. Про це 5 грудня повідомили на сторінці групи у Facebook.

"Данило Перцов відійшов нині у  засвіти. Прощавай, дорогий Даниле! Ми тебе дуже любимо!" – написали музиканти.

1 грудня лідер гурту Тарас Компаніченко у Facebook написав, що Перцов у стабільно тяжкому стані перебуває у реанімації київської клінічної лікарні №12 на кисневому концентраторі.

"85% ураження легень. Лікарі борються за його життя. Він бореться за своє життя! Його мама Валентина Андріївна Ульянова, видатний український графік, теж хвора на COVID-19", – зазначив музикант.

Він також просив надати фінансову допомогу на лікування Перцова.

Перцов народився 10 вересня 1973 року, він був членом Спілки композиторів України.

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року ВООЗ оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Четверта хвиля COVID-19 в Україні розпочалася раніше, ніж прогнозували, повідомив 11 жовтня міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. У середині листопада влада заявила про початок спаду четвертої хвилі.

Країна пройшла осінній пік захворюваності та смертності проти коронавірусу, заявили 24 листопада у Національній академії наук України.

За даними МОЗ, 96,5% померлих із 1 серпня до 31 жовтня від ускладнень COVID-19 не були щепленими двома дозами вакцини.

З початку епідемії коронавірусної інфекції в Україні захворіло 3,5 млн осіб, померло 88,5 тис. пацієнтів.