Вийшов другий випуск проєкту "Право на комфорт", у якому українська дизайнерка змінює житло дітей

Вікторія Файнблат: Завдяки партнерам проєкту ми змогли повністю змінити їхню квартиру. Тому що діти не повинні жити в таких умовах
Фото: Виктория Файнблат (Дизайн-бюро Виктории Файнблат) / Facebook

У другому випуску благодійного проєкту "Право на комфорт" команда дизайн-бюро Вікторії Файнблат повністю змінила житло другої сім'ї – прабабусі Катерини, яка самостійно виховує правнука. Відео опубліковано на YouTube-каналі дизайн-бюро.

"Катерина – прабабуся, яка виховує правнука Ростика, від якого відмовилася не тільки рідна мати, а й бабуся. Коли я вперше почула про це, то не повірила і кілька разів перечитувала їхню історію. Це був справжній виклик для нашого проєкту, тому що і історія цієї сім’ї непроста, і їхнє житло було схоже на льох: грибок, прілість, нестерпний запах – усе це умови, у яких жила маленька дитина... Але ж це дуже шкідливо для здоров'я. Мені було дуже боляче дивитися на це. Завдяки партнерам проєкту ми змогли повністю змінити їхню квартиру. Тому що діти не повинні жити в таких умовах", – розповіла дизайнерка.

Відео: Дизайн-бюро Виктории Файнблат / YouTube

Контекст:

Мета проєкту – фундаментальне змінення житлових умов сімей, які перебувають у важких життєвих обставинах, а також надання медичної та психологічної допомоги, зазначила Файнблат.

Перший випуск вийшов у квітні. Героїнею стала Валентина, яка самостійно виховує двох онуків – Максима і Лізу, від яких відмовилася мати.

Для участі у проєкті необхідно заповнити анкету на сайті "Право на комфорт". Також Файнблат запросила долучатися до проєкту як волонтерів та меценатів усіх небайдужих до долі українських дітей.