Суто дистанційне навчання у школах буде лише в "червоних" зонах – Степанов

Школи на свій розсуд можуть вводити "змішану" форму навчання
Фото: depositphotos.com

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов закликав педагогів за можливості проводити уроки просто неба.

Перехід на суто дистанційну форму навчання відбуватиметься тільки в разі потрапляння населеного пункту, де розташований навчальний заклад, у "червону" епідеміологічну зону. Про це на брифінгу 30 серпня сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

Степанов зазначив, що якщо школа хоче, не перебуваючи в "червоній" зоні, перейти на "змішану" форму навчання, то це вже питання, яке можна вирішити на рівні самої школи.

"Але перехід на виключно дистанційне навчання, тобто коли припиняється процес навчання безпосередньо в школі, це виключно, коли є "червоний" рівень епідеміологічної небезпеки в районі або в місті", – сказав Степанов.

Він також закликав педагогів за можливості проводити уроки просто неба.

"Коли ми говоримо про заняття на відкритому повітрі, ми говоримо, що по можливості максимально проводити заняття на відкритому повітрі. Ми ж розуміємо, що є заняття, які просто неможливо, згідно планів навчання, проводити на відкритому повітрі. Це стосується всіх без винятку класів – і початкової школи, і старшої школи. Тому в залежності від ваших навчальних планів, якщо є така можливість, будь ласка, намагайтеся проводити заняття на відкритому повітрі", – додав Степанов.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, 1 вересня в Україні почнеться "нормальний" навчальний рік.

Наприкінці серпня в Україні оновили правила навчання у школах в умовах поширення коронавірусної інфекції. Зокрема, в регіонах із "помаранчевим" рівнем педагогам рекомендують навчати дітей із застосуванням захисних щитків, а в регіонах із "жовтим" і "зеленим" – "просто дотримуватися певної дистанції".

20 травня через пандемію COVID-19 Кабмін ввів так званий адаптивний карантин, відповідно до якого регіональна влада дістала право послаблювати обмежувальні заходи за умови відповідності мінімальним вимогам за кількістю хворих, завантаженістю лікарень і кількістю проведених тестів.

22 липня Кабінет Міністрів видав постанову, якою дію адаптивного карантину на території країни продовжив до 31 серпня. Залежно від епідемічної ситуації у регіоні або в окремих адміністративно-територіальних одиницях встановлено "зелений", "жовтий", "помаранчевий" або "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

26 серпня уряд ухвалив рішення продовжити адаптивний карантин до 31 жовтня. Через різке зростання кількості заражених обмежувальні заходи будуть посилювати.

Станом на ранок 30 серпня загальна кількість підтверджених випадків інфікування сягнула 119 074. Від коронавірусної інфекції померло 2527 осіб, видужало за час епідемії 56 734 пацієнти.