"Він був дуже крутим хлопцем". Зеленський передав родині Кузьми Скрябіна орден Держави

Зеленський передав орден Віктору Кузьменку
Фото: president.gov.ua
Президент України Володимир Зеленський передав рідним загиблого українського музиканта, телеведучого і продюсера Андрія Кузьменка (Кузьми Скрябіна) орден Держави. Про це повідомила пресслужба глави держави 4 жовтня.

Зеленський підписав указ про посмертне надання Кузьменку звання Героя України з присудженням ордена Держави 17 серпня 2020 року за "видатні особисті заслуги у формуванні вітчизняного культурного простору, вагомий внесок у розвиток національного музичного мистецтва, багаторічну плідну творчу та громадську діяльність".

4 жовтня 2021 року глава держави зустрівся із сім'єю співака – його батьками Ольгою і Віктором Кузьменками, вдовою Світланою Бабійчук та дочкою Марією-Барбарою Кузьменко. Орден Держави він передав Віктору Кузьменку.

"Я прекрасно знав Андрія, ми багато разів зустрічалися. Він був дуже крутим хлопцем. Люди люблять його пісні, він живе у своїй творчості", – сказав президент.

Віктор Кузьменко подякував главі держави за увагу до пам'яті його сина.

Контекст:

Кузьма Скрябін (справжнє ім'я – Андрій Кузьменко) – український співак, лідер групи "Скрябін", телеведучий і продюсер. Він загинув у дорожньо-транспортній пригоді 2 лютого 2015 року. Йому було 46 років.