Вища рада правосуддя звільнила очільника Державної судової адміністрації

Вища рада правосуддя розглянула заяву Холоднюка

Фото: court.gov.ua

З 30 жовтня Зеновій Холоднюк припиняє виконувати обов'язки голови Державної судової адміністрації. Раніше він написав заяву про звільнення за власним бажанням.

Вища рада правосуддя ухвалила рішення про звільнення Зеновія Холоднюка з посади голови Державної судової адміністрації України. Холоднюка звільнили за власним бажанням. Про це 29 жовтня повідомляє пресслужба відомства.

Вищій раді правосуддя 21 жовтня передано заяву Холоднюка про його звільнення з посади за власним бажанням, ідеться в повідомленні.

Холоднюк припинить виконувати обов'язки голови Державної судової адміністрації 30 жовтня.

Обов'язки голови Державної судової адміністрації виконує Людмила Гізатуліна, про це 22 жовтня поінформувала "Судово-юридична газета".

17 липня НАБУ повідомило про вручення підозри Холоднюку, а також голові ОАСК Павлові Вовку, його заступнику Євгенові Аблову та п'ятьом іншим суддям. Їм інкримінують створення злочинної організації, яка мала на меті захоплення державної влади через встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України, Вищою радою правосуддя і створення штучних перешкод у їхній роботі.

Зокрема, Холоднюк через ОАСК намагався перешкоджати призначенню переможця конкурсу на посаду голови Держсудової адміністрації, щоб зберегти посаду, вважають слідчі.

Підозри ґрунтуються на аналізі записів, які зробили в кабінеті Вовка й оприлюднили 26 липня 2019 року. Тоді в прокуратурі заявляли, що судді ОАСК системно втручалися в діяльність вищих органів влади України. В ОАСК заявили про грубе втручання у свою діяльність, спроби тиску на суддів і їхню дискредитацію. Вовк сказав, що обшуки у приміщенні суду – це "цирк", а записи розмов суддів, оприлюднені правоохоронцями, сфальсифіковано.

Термін розслідування справи закінчується 17 січня 2021 року.