Влада Харкова відмовляється достроково відправляти школярів на канікули

За даними мерії Харкова, на дистанційному навчанні перебуває 82 із 4388 шкільних класів
Фото: depositphotos.com

У мерії Харкова мають намір чекати офіційного рішення Кабміну або Міністерства охорони здоров'я України про достроковий початок шкільних канікул.

Харківська міськрада не стала ухвалювати рішення про дострокові канікули у школах. Про це 12 жовтня заявила директорка департаменту освіти Харківської міськради Ольга Деменко, повідомляє видання Kharkiv Today.

У мерії мають намір чекати офіційного рішення Кабміну або Міністерства охорони здоров'я. Доти школярі навчитимуться у звичайному режимі.

"Це був указ міністерства? Я вам скажу... Я б вам рекомендувала пофарбуватися в чорний, а вам – у білий. Якщо міністерство не може взяти на себе відповідальність видати указ... Чому з 15-го? Чому з четверга? Дітей півтора місяця вчили – і давай закривати. Те, що стосується дітей, потрібно робити виважено і мудро. Якщо буде указ міністерства та постанова Кабміну, ми виконаємо цю постанову. Поки, крім коментарів у Telegram, що не є офіційною інформацією, ми нічого не отримували", – підкреслила Деменко.

За її словами, ситуація у школах міста контрольована, на дистанційному навчанні перебуває 82 з 4388 класів.

"Якщо дитина хворіє, ми відправляємо клас на дистанційне навчання. Зараз у нас на дистанційному навчанні знаходиться не більше ніж 2% класів. На щастя, наші діти майже не хворіють. Міністерство може взяти на себе відповідальність і визначитися, проводити достроково чи ні канікули. Ми чекаємо. Але ми не просто чекаємо, склавши руки. Зараз у Харкові проводиться робота по капітальній обробці деззасобами кожної школи. Уже вдруге провели її, ОБСЄ нам допомогло", – зазначила чиновниця.

Міністерство освіти та науки України спільно з Міністерством охорони здоров'я запропонують Кабінету Міністрів з 15-го до 30 жовтня включно у всіх школах оголосити двотижневі канікули, а ВНЗ перевести на дистанційну форму навчання аж до 15 листопада. Про це напередодні у своєму Telegram-каналі повідомив т.в.о. міністра освіти й науки Сергій Шкарлет.

Чиновник уточнив, що таке рішення пов'язане з пандемією коронавірусу та бажанням "конкретними діями зберегти здоров'я і життя кожного українця".

Сьогодні Міносвіти України надіслало в регіони лист із рекомендацією відправити школярів на канікули з 15 жовтня.

Протягом минулої доби в Україні зафіксовано 4420 нових випадків коронавірусної інфекції, загальна кількість хворих сягнула 265 454. Від COVID-19 у країні померло вже 5015 пацієнтів, зокрема 43 – протягом останньою доби. І далі хворіє 146 029 осіб, одужало – 114 410 людей.

У Харківській області – 25 186 інфікованих коронавірусом.