Власник "Текстиль-Контакту" звинуватив Голосіївську прокуратуру в замовній справі й допомозі рейдерам

Олександр Соколовський: Настав час гнати цих мародерів у мантіях і погонах
Фото: Процишин Богдан / Facebook

Голова Всеукраїнського об'єднання роботодавців легкої промисловості та власник підприємств із виробництва військової форми "Текстиль-Контакт" Олександр Соколовський заявив про відкриття проти нього замовної справи. У своєму Facebook він написав, що замовником справи, на його думку, є ексдепутат Київради Сергій Котвицький, а виконавцями – прокурор Олександр Шаповалов і поліцейський Ярослав Никоненко.

"Це класичний приклад того, як "рєшали-комерсанти" рейдерять підприємства за підтримки прокурорських "оборотнів" у погонах. Історія виходить цікава – з обшуками, підозрами, вигаданими міфічними збитками державі на 46 млн грн і "підняттям градуса" залякування у вигляді запобіжних заходів моєму директору та партнеру на таку ж суму", – написав бізнесмен.

Соколовський пояснив, що справа стосується зупиненого проєкту – кількох тисяч квадратних метрів занедбаних будівель колишнього піонертабору на околиці Києва на площі 10 га. Для проєкту зараз шукають співінвестора, а місто отримує плату за користування землею.

Однак, за словами власника "Текстиль-Контакту", певний час тому на нього вийшов ексдепутат Київради Сергій Котвицький із пропозицією забрати це підприємство, побудувати там котеджне містечко, а потім розрахуватися "квадратними метрами". Далі, пише Соколовський, Голосіївська прокуратура відкрила кримінальне провадження і надійшла пропозиція Котвицького "щось вирішувати", на яку Соколовський не відреагував. Рік тому до нього і ще на шість локацій уже прийшли з обшуком.

Пізніше рієлтори виставили об'єкт на продаж. Розміщення оголошення, за словами Соколовського, замовив Котвицький, після чого прокурор Шаповалов "випадково" натрапив на це оголошення й використав його як підставу "для розслідування криміналу", а ексдепутат знову запропонував "урегулювати питання" з прокуратурою, але дістав відмову.

"І ось минулого тижня директору підприємства і моєму партнеру в один день вручають підозри. І відразу вони отримують виклики до суду для визначення запобіжного заходу", – повідомив Соколовський.

Він зазначив, що прокурор запропонував суду для кожного з них заставу на суму 23 млн грн.

"Настав час гнати цих мародерів у мантіях і погонах. Вони роблять країну непридатною для бізнесу і для життя", – вважає Соколовський.

Власник "Текстиль-Контакту" нагадав, що кілька його підприємств визнано стратегічними для оборони й економіки, на 12 фабриках працює понад 1500 осіб і що лише за 2023 рік його підприємства сплатили 442 млн грн податків.