Воду носять із колодязів. 30-тисячне курортне місто Трускавець від'єднали від водопостачання

Приблизно 30 тис. жителів Трускавця та тисячі туристів залишилися без водопостачання
Фото: Типовий Трускавець / Facebook
Курортне місто Трускавець Львівської області із населенням приблизно 30 тис. жителів повністю від'єднали від водопостачання. У мерії стверджують, що стався прорив на водопроводі й водопостачання буде відновлено ввечері 4 січня або вранці 5 січня. Про це 4 січня поінформувало видання Zaxid.net.

Повідомляють, що приблизно 30 тис. жителів Трускавця та ще тисячі туристів залишилися без водопостачання через конфлікт навколо договору "Дрогобичводоканалу" та "Трускавецького водоканалу".

Станом на 1 січня сторони не підписали нового договору на водопостачання, тому 3 січня "Дрогобичводоканал" заявив, що припиняє подавати воду до Трускавця й перекрив водопостачання, повідомляє видання.

Мер Трускавця Андрій Кульчинський заявив, що відсутність води спричинена проривом на магістральній трубі.

"Учора вранці ще була вода, фактично через день зникла. Станом на зараз ми підписали угоду із "Дрогобицьким водоканалом", тому що її трішки запізно привезли – в обід 31 грудня. Технічна проблема – на магістральному водогоні прорив. Зараз уже навіть особисто їздили і перевіряли депутати, чи дійсно є прорив на магістральній трубі, поки не ліквідують, то воду ніяк не подадуть. Це фактично питання ночі або ранку. Навіть якщо воду ввечері почнуть давати, то поки вона заповнить систему, то це все час", – сказав міський голова.

Він також повідомив, що до ранку 5 січня мають розв'язати проблему на водопроводі та повністю відновити подавання води.

Наразі жителям Трускавця доводиться носити воду з нечисленних колодязів, біля яких вишикувалися черги.

Відповідні фотографії опублікували на Facebook-сторінці "Типовий Трускавець".