Із жовтня до квітня, у сезон грипу, в Україні ймовірне збільшення кількості випадків COVID-19 – Ляшко

Ляшко: Сьогодні в Європі розпочинається друга хвиля коронавірусу
Фото: Міністерство охорони здоров'я України / Facebook

Зараз система охорони здоров'я України може впоратися з навантаженням, пов'язаним з епідемією коронавірусної хвороби COVID-19, але в сезон грипу кількість хворих може зрости, сказав головний санлікар України Віктор Ляшко.

Із жовтня до квітня в Україні ймовірне зростання кількості випадків захворювання на коронавірусну інфекцію COVID-19 на тлі сезону поширення грипу та ГРВІ. Про це на брифінгу 4 серпня сказав заступник міністра охорони здоров'я України, головний санлікар Віктор Ляшко, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Ми бачимо, що, на жаль, тенденції до поширення коронавірусної хвороби у світі не є позитивними, і сьогодні в Європі розпочинається друга хвиля зростання кількості випадків у Німеччині, Швейцарії, значно зростає кількість випадків в Іспанії. Тому ми повинні бути готовими до збільшення кількості випадків. Ми прогнозуємо, що в Україні може бути збільшення кількості випадків коронавірусної хвороби саме під час епідсезону грипу та ГРВІ – із жовтня до квітня", – сказав Ляшко.

За його словами, міністр охорони здоров'я Максим Степанов доручив облдержадміністраціям підготувати місця в лікарнях до ймовірного зростання кількості випадків грипу та коронавірусної інфекції.

"Наразі система охорони здоров'я з лікарнями першої та другої хвилі справляються з навантаженням, але ми прогнозуємо збільшення кількості випадків і закликаємо всіх дотримуватися протиепідемічних норм, вакцинуватися проти інфекційних хвороб і бути готовими виконувати всі обмеження, які стосуються тієї чи іншої зони на території нашої держави", – заявив головний санлікар.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. До ранку 4 серпня коронавірусом у світі заразилося 18 224 253 особи, жертвами COVID-19 стало 692 679 осіб (+4 тис.), видужало 10 865 548 осіб

Упродовж минулої доби в Україні було підтверджено 1061 новий випадок зараження коронавірусом. Загальна кількість хворих сягнула 74 219 осіб, 1764 пацієнти померли, 40 613 – одужали.