Через перебої з електрикою у Венесуелі протягом чотирьох місяців померло 79 осіб

7 березня майже вся Венесуела залишилася без електрики
Фото: ЕРА

У медичних центрах Венесуели з листопада 2018 року до лютого 2019-го через вимкнення електроживлення померло 79 осіб.

Через перебої з електропостачанням у Венесуелі впродовж останніх чотирьох місяців померло 79 осіб. Про це свідчать дані дослідження, проведеного організацією "Лікарі за здоров'я" в листопаді 2018-го – лютому 2019 року, пише El Nacional.

Депутат Національної асамблеї (парламенту) Венесуели Мануель Оліварес заявив у Twitter, що кількість смертей підтверджують дані опитування, проведеного в медичних центрах країни.

Увечері 7 березня майже по всій Венесуелі зникла електрика. У національній корпорації з електроенергії назвали подію саботажем та електричною війною проти Венесуели. Без світла залишилося 23 із 25 штатів країни.

Президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив, що США розпочали проти країни електричну війну, держсекретар Сполучених Штатів Майк Помпео підкреслив, що дефіцит електроенергії – результат некомпетентності влади.

Удень 8 березня в країні почали відновлювати електропостачання. Влада Венесуели пов'язує вимкнення з кібератакою на автоматичну систему контролю ГЕС "Ель-Гурі", через яку працівники були змушені зупинити її роботу.