За тиждень ДТЕК повернув світло майже 300 тис. сімей, які були без електрики через обстріл енергосистеми

22-го і 24 березня Росія знову вдалася до масштабних атак на енергоінфраструктуру України
Фото: dtek.com

Протягом тижня енергетики ДТЕК повернули світло жителям 290 населених пунктів Донецької, Дніпропетровської, Одеської та Київської областей, які були без електроенергії через масований обстріл енергетичної системи. Про це повідомили у пресслужбі ДТЕК Ріната Ахметова. 

Зазначають, що 22-го і 24 березня Росія знову вдалася до масштабних атак на енергоінфраструктуру України. Руйнувань зазнали об'єкти генерації, передавання й розподілу електроенергії, що призвело до необхідності обмеження енергоспоживання. Для стабілізації ситуації за розпорядженням НЕК "Укренерго" вводили екстрені вимкнення в низці областей.

"Наприкінці опалювального сезону ворог наніс українській енергетиці черговий терористичний удар, що за масштабами наближується, а подекуди й перевершує жовтень 2022 року. Для подолання його наслідків енергетики всієї країни в режимі 24/7 проводять аварійно-відновлювальні роботи. Наша спільна мета – щоб у кожній домівці було світло", – наголосив генеральний директор "ДТЕК Мережі" Олександр Фоменко.

У компанії повідомили, що минулого тижня енергетикам ДТЕК вдалося повернути світло понад 46 тис. сімей Одеси. Однак ситуація все ще залишається складною – для її стабілізації в місті діють екстрені вимкнення. У Дніпропетровській області завдяки злагодженій роботі всіх енергетиків регіону знову зі світлом майже 180 тис. сімей у 253 населених пунктах, зазначили в ДТЕК.

Уламками ракет також було пошкоджено електромережі Київської області. Там ремонтні бригади повернули світло понад 3 тис. місцевих жителів. Водночас у Донецькій області за минулий тиждень енергетики відновили електропостачання для майже 50 тис. домівок у 32 населених пунктах, що зазнали пошкоджень як від постійних бойових дій, так і від обстрілів.