Засновник Reddit виявив зв'язок творця фейкового порноролика за участю Гілларі Клінтон із "фабрикою тролів"

Гаффман зазначив, що адміністрація Reddit не виявила фактів упливу на вибори у США через заблоковані акаунти
Фото: EPA

Засновник соцмережі Reddit Стів Гаффман повідомив, що на сайті у 2017 році виявили 944 підозрілі акаунти, які можуть бути пов'язані з російською “фабрикою тролів“, серед них – акаунт Rubinjer, що поширив порноролик, у якому нібито зображено колишнього кандидата у президенти США Гілларі Клінтон.

Засновник Reddit Стів Гаффман повідомив, що адміністрація сервісу виявила 944 акаунти, які можуть бути пов'язані з російським “Агентством интернет-исследований“, відомим як “фабрика тролів“. Про це йдеться у звіті соцмережі Reddit за 2017 рік, опублікованому Гаффманом 11 квітня.

До списку потрапив акаунт Rubinjer, що поширив порноролик, у якому нібито зображено колишнього кандидата у президенти США Гілларі Клінтон. Відеозапис із Reddit поширили на інші платформи, де його переглянули понад 250 тис. разів. Про те, що до створення ролика причетна "фабрика тролів", в інтерв'ю телеканалу "Дождь" розповів співробітник американського офісу "Агентства интернет-исследований" Алан Баскаєв.

Гаффман зазначив, що адміністрація не виявила доказів того, що пов'язані з "фабрикою тролів" акаунти якось упливали на вибори президента США. За його словами, приблизно 160 із 944 акаунтів було закрито до виборів, у 2015–2016 роках.

Засновник Reddit додав, що на цих акаунтах не розміщували політичної реклами.

Усі акаунти на цей момент залишаються доступними, щоб “дати можливість модераторам, розслідувачам і всім вам подивитися історії їхніх облікових записів“, але незабаром їх буде видалено.

Влада США вважає, що розташоване в Санкт-Петербурзі "Агентство интернет-исследований" намагалося впливати на вибори американського президента у 2016 році.

У лютому 2018 року міністерство юстиції США висунуло обвинувачення 13 росіянам у цій справі. Вашингтон буде домагатися їхньої екстрадиції.

У квітні керівництво Facebook видалило 270 сторінок, які мали стосунок до "фабрики тролів".