Завершилася осіння зміна табору від Фонду Ріната Ахметова, де діти, які постраждали від війни, проходили психологічну реабілітацію

За час існування проєкту професійну психологічну допомогу й оздоровлення надали понад 4600 дітей
Фото: akhmetovfoundation.org
Діти, які постраждали від війни в Україні, мали можливість відпочити і пройти психологічну реабілітацію під час осінньої зміни дитячого табору від Фонду Ріната Ахметова, така допомога є головною метою проєкту "Рінат Ахметов – Дітям. Мирне літо для дітей України. Осіння зміна". Подолати травму війни гостям дитячого табору допомагали досвідчені психологи Фонду, повідомили 31 жовтня у пресслужбі організації.

"Ці діти бачили, як вибухають будинки, як помирають рідні люди, як вірні чотирилапі друзі отримують поранення і гинуть. Бачили, як втрачається все у житті. Це жахливо і зберігається у свідомості. Фонд Ріната Ахметова розуміє, наскільки цим дітям потрібна допомога і як важливо отримати її вчасно", – розповіла психологиня Фонду Людмила Ібрагімова.

В осінній зміні табору взяли участь діти із Маріуполя, Харкова, Херсона, Донецької і Луганської областей. Психологи Фонду, які пройшли спеціальний курс "Травма війни", допомагали їм позбутися страхів, знизити тривожність і підвищити впевненість у собі. Окрім того, учасники зміни брали участь у майстер-класах, тренінгах, іграх і квестах, відпочивали й оздоровлювалися.

"Завдяки нашій спільній роботі та старанності дітей ми бачимо результати. Дітлахи, які на початку зміни були закритими, усміхаються, спілкуються, у них нормалізується сон, вони менше реагують на гучні звуки. У межах проєкту Фонду Ріната Ахметова ми також знайомимо дітей з інструментами самодопомоги, щоб їм було легше виходити зі стресового стану й надалі", – наголосила психологиня Фонду Дар'я Лакійчук.

За час існування проєкту професійну психологічну допомогу й оздоровлення надали понад 4600 дітей із усієї країни. За програмою "Рінат Ахметов – Дітям" за 17 років підтримку надали понад 5 млн дітей.