Зеленський доручив Кабміну профінансувати створення реабілітаційного госпіталю для звільнених із полону військових

Зеленський заявив про потребу побудови системи реабілітації для військових
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету Міністрів забезпечити фінансування створення сучасного реабілітаційного госпіталю з модулем реінтеграції військовослужбовців, звільнених із російського полону, і стабілізаційних пунктів для безперебійного надання медичної допомоги в зоні ведення бойових дій. Про це він сказав на першому щорічному міжнародному Конгресі з військової медицини і ментального здоров'я "Воїн: життя, здоров'я, боєздатність", його цитує "Інтерфакс-Україна".

Президент наголосив, що потрібно запровадити ефективну систему реабілітації, яка передбачає ментальне відновлення військовослужбовців разом із їхніми сім'ями.

"Захист у державі – це, безумовно, двосторонній рух, і ті, хто захищає державу, мають знати і мають відчути, що держава захищає їх. І в цьому різниця між нами і ворогом. Росія не бореться за виживання своїх людей. Навпаки, Україна має робити все для збереження життів", – сказав Зеленський.

Він зазначив, що підтримка і захист військових – це "також зброя". За словами президента, держава має побудувати і створити відповідну систему реабілітації з необхідним обладнанням і центрами відновлення.