Зеленський: Україна зацікавлена в закупівлі вакцини проти коронавірусу, яку випробовують в Ізраїлі

Зеленський провів телефонну розмову з Нетаньяху
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху обговорили заходи, яких вживають уряди двох країн для боротьби з пандемією COVID-19.

Україна зацікавлена в закупівлі вакцини проти коронавірусу, яку випробовують в Ізраїлі. Про це президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови заявив прем'єр-міністрові Ізраїлю Біньяміну Нетаньяху, повідомляє сайт Офісу президента.

"Україна має бути серед друзів Ізраїлю, які першими зможуть долучитися до дослідження і використання вакцини", – зауважив Зеленський.

Сторони також обговорили заходи, яких вживають уряди двох країн для боротьби з пандемією COVID-19.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Протягом минулої доби коронавірусну інфекцію в Україні виявили ще у 1732 людей  – це новий антирекорд за весь період епідемії у країні. Загальна кількість випадків COVID-19 в Україні сягнула 87 872. Померло 2011 осіб, одужало 46 797.

В Ізраїлі зафіксовано 90 472 випадки коронавірусу, 657 осіб померли.

Спеціальних ліків від COVID-19 поки не існує, наразі під час цього захворювання проводять тільки симптоматичне лікування. У Всесвітній організації охорони здоров'я зазначали, що низка лікарських засобів може сприяти поліпшенню самопочуття і полегшенню симптомів COVID-19, але поки немає підтверджень, що будь-який препарат дає змогу запобігти або лікувати це захворювання.

Глава Європейського агентства лікарських засобів Марко Кавалері раніше повідомляв, що вакцина від коронавірусу в найкращому разі буде готовою наступного року. 14 травня американський президент Дональд Трамп припустив, що вакцину від коронавірусу можуть створити і випробувати до кінця 2020 року.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявляв, що станом на кінець липня у світі 139 вакцин – на етапі доклінічних досліджень, 25 досліджувались клінічно, шість із яких максимально наблизилися до практичного застосування і наразі на третій стадії випробувань.