Зеленський вимагає від Кабміну чітко роз'яснити умови адаптивного карантину

Уряд України розділив країну на чотири зони залежно від поширення інфекційного захворювання COVID-19
Фото: depositphotos.com

Президент України Володимир Зеленський хоче, щоб Кабмін вичерпно пояснив громадянам, навіщо потрібен адаптивний карантин і за яким принципом відбувається розподіл країни на чотири зони.

Президент України Володимир Зеленський під час наради 3 серпня поставив вимогу до Кабінету Міністрів чітко роз'яснити умови адаптивного карантину. Про це повідомляє сайт глави держави.

На думку президента, у цьому питанні уряд демонструє недостатній рівень комунікації. Він поставив вимогу, щоб Кабмін вичерпно пояснив громадянам, за яким принципом відбувається розподіл країни на чотири зони й навіщо потрібен адаптивний карантин.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, зі свого боку, зазначив, що показник захворюваності на COVID-19 зріс до 82,8 випадків на 100 тис. населення, заповненість лікарняних ліжок на Закарпатті становить майже 69%, а в Києві, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській та Чернівецькій областях – більше ніж 40%.

Уряд України розділив країну на чотири зони залежно від поширення інфекційного захворювання COVID-19: "червону", "помаранчеву", "жовту" і "зелену". Луцьк, Тернопіль та Кіцманський район Чернівецької області потрапили в "червону" зону адаптивного карантину, що передбачає зупинення громадського транспорту, закриття освітніх установ, ресторанів і торгово-розважальних центрів.

31 липня невдоволення занесенням у "червону" зону висловили в Луцьку і Тернополі.

1 серпня міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що розподіл на зони автоматичний, політичного підтексту в ньому немає.

"Там чітко все систематизовано, немає людського фактора. Є цифри, які відображають реальну небезпеку, яка є в тому чи іншому регіоні", – підкреслив Степанов.

Станом на ранок 3 серпня коронавірусом в Україні заразилося 73 158 осіб (+990 протягом минулої доби), померло 1738 осіб, 39 876 пацієнтів одужали.