"Жовтий" COVID-сертифікат тепер можна згенерувати на порталі "Дія"

"Жовті" COVID-сертифікати видають після вакцинації однією дозою двокомпонентної вакцини проти коронавірусу
Фото: diia.gov.ua
Громадяни України, які не мають біометричного закордонного паспорта або ID-картки, можуть згенерувати жовтий COVID-сертифікат на порталі "Дія". Про це повідомили на сторінці "Дії" у Telegram.

Отримати сертифікат з однією дозою можна за допомогою електронного підпису.

"Авторизуйтеся на порталі "Дія" за допомогою електронного підпису; натисніть "Отримати СOVID-сертифікат" на головній сторінці або у розділі "Послуги"; підпишіть згоду про обробку персональних даних електронним підписом; коли "Дія" знайде дані про вашу вакцинацію у реєстрах, вам надійде повідомлення про це на електронну пошту", – йдеться у повідомленні.

Раніше на порталі "Дія" без біометричних документів можна було згенерувати тільки "зелений" сертифікат, який видають після завершення вакцинації двома дозами вакцини.

Контекст:

27 серпня стало відомо, що Міністерство цифрової трансформації завершило бета-тестування сертифікатів вакцинації у застосунку "Дія", тепер їх можуть згенерувати всі охочі, які отримали одну чи дві дози вакцини проти коронавірусу.

"Жовтий" внутрішній сертифікат вакцинації COVID-19 діє 120 днів, "зелений" – 365 днів.

На порталі "Дія" COVID-сертифікат зможуть отримати українці, які не мають ID-картки або закордонного біометричного паспорта, і ті, хто не користується застосунком "Дія".