Журнал Playboy закривається в Україні після 17 років існування

В Україні журнал почав виходити з 2005 року
Фото: Playboy.Ukraine / Facebook

Американська компанія Playboy Enterprises закриває українську версію журналу, яка виходила з 2005 року. Про це 9 вересня повідомив співвласник офісу в Україні Олександр Шевченко у Facebook.

"Із 1 січня 2023 року "Playboy Україна" припинить своє існування. Рішення центрального офісу. Причини ніхто не пояснив. Говорити зле про партнерів не в моїх правилах. Із РФ Playboy не пішов. З України пішов. Усі фінзобов'язання з нашого боку виконано на 100%", – написав він.

Також він зазначив, що "Playboy Україна" після повномасштабного вторгнення возив до нашої країни гуманітарну допомогу, але робив це без участі інших офісів, зокрема американського.


Контекст:

Журнал Playboy розважальний лайфстайл-журнал для чоловіків. Його заснував 1953 року у США Г'ю Гефнер із друзями. Зараз журнал має 28 національних версій, ще 11 закрили раніше.

Українська версія журналу Playboy з редакцією в Києві з'явилася 2005 року, і журнал виходив лише російською мовою. Із 2010 року головним редактором журналу Playboy в Україні був Влад Іваненко. У 2020 році він набув прав на бренд в Україні після того, як головний офіс у США заявив про деякі скорочення, зокрема про відмову від друкованої версії та кількох національних версій.