Зміни у процедурі всиновлення: практичний вебінар Фонду Ріната Ахметова щодо актуального законодавства

Слідкувати за анонсами наступних вебінарів програми "Сирітству – ні!" можна на сайті Фонду Ріната Ахметова
Фото: akhmetovfoundation.org

Програма "Сирітству – ні!" Фонду Ріната Ахметова провела вебінар на тему "Актуальні законодавчі зміни у процедурі усиновлення". На заході відповідали на запитання, із якими законодавчими труднощами найчастіше стикаються потенційні батьки, чи всі діти, позбавлені батьківського піклування, підлягають усиновленню, і як завжди, закон вимагає всиновлювати рідних братів і сестер разом.

"Особливо часто невдоволення зі сторони кандидатів викликає нерозуміння ними того, що на обліку є діти на всиновлення, а у службі кажуть, що їх немає", – наголосила спікерка заходу, аналітикиня і кандидатка політичних наук Людмила Волинець.

Експертка роз'яснила причини цієї ситуації і розповіла, як уникнути непорозумінь. Частину двогодинного вебінару присвятили відповідям на запитання слухачів. Серед них – нюанси всиновлення дітей, яких виховують у дитячих будинках сімейного типу. Захід зібрав приблизно 400 осіб.

Слідкувати за анонсами наступних вебінарів програми "Сирітству – ні!" можна на сайті Фонду Ріната Ахметова.

"Фонд Ріната Ахметова всі роки роботи докладає зусиль, щоб кожна дитина виховувалася в сім’ї. Завдяки програмі "Сирітству – ні!" вже понад 10 тис. дітей в Україні знайшли нові родини", – наголосили у пресслужбі.