Звільнена з полону українська військовослужбовиця Мар'яна Мамонова народила дівчинку

Мамонова провела у полоні майже пів року
Скріншот: Volodymyr Zolkin
Військова медикиня Мар'яна Мамонова (Черепушко), яку 21 вересня звільнили з російського полону на останніх термінах вагітності, народила дитину. Про це Мамонова повідомила виданню "ЧаРівне".

Дівчинка народилася вранці 25 вересня у Луцькому перинатальному центрі.

За словами матері медикині, її дочка та онука почуваються добре.

Мер Рівного Олександр Третяк повідомив у Telegram, що дівчинку назвали Ганною.

"Сама Мар'яна дуже хвилювалася, щоб дитинка побачила світ в Україні. І її мрія збулася. Її донечка народилася вдома", – прокоментували новину в Українському ветеранському фонді.

Мамонова – капітанка медичної служби 501-го окремого батальйону морської піхоти, служить у ЗСУ понад три роки і за час ООС допомогла багатьом пораненим, повідомляв Український ветеранський фонд.

Вона родом із Рівненської області, у 2021 році вийшла заміж. Про вагітність дізналася вже у заблокованому Маріуполі. 4 квітня потрапила в російський полон під час виходу українських підрозділів із заводу імені Ілліча ("Азовмаш"). Протягом усього перебування у полоні вона не мала зв'язку з рідними.

За інформацією, яку рідним надали інші полонені, спочатку Мамонова була у колонії в Оленівці. Але в останній місяць її перевели на збереження до лікарні в окупованому Донецьку, розповіла вона сама після визволення блогеру Володимирові Золкіну. Медикиня зазначила, що у лікарні її не ображали, лікарі до неї ставилися добре, "суто як до вагітної жінки".

21 вересня Мамонова повернулася з російського полону разом з іншими військовими завдяки найбільшому обміну полоненими від початку повномасштабної війни.