Англійська футбольна Прем'єр-ліга відновила сезон після коронавірусної паузи

Стерлінг (ліворуч) провів перший м'яч після рестарту Прем'єр-ліги
Фото: ЕРА

"Астон Вілла" і "Шеффілд Юнайтед" першими з англійських елітних клубів вийшли на поле після тримісячної перерви, зумовленої пандемією COVID-19.

17 червня двома перенесеними матчами 28-го туру було відновлено сезон англійської футбольної Прем'єр-ліги.

У Бірмінгемі "Астон Вілла" зіграла внічию 0:0 із "Шеффілд Юнайтед" і залишилася на передостанньому місці, повідомив сайт АПЛ. Гості йдуть шостими в таблиці.

У вечірній зустрічі "Манчестер Сіті" розгромив "Арсенал" – 3:0. Перший "англійський" м'яч після 100-денної паузи, зумовленої пандемією COVID-19, на 45+2-й хвилині провів Рахім Стерлінг. У другому таймі Кевін де Брейне реалізував пенальті (51-ша хвилина), а крапку в компенсований час поставив Філ Фоден. Із 49-ї хвилини "каноніри" грали в меншості – було вилучено Давіда Луїса. Український легіонер "Манчестер Сіті" Олександр Зінченко залишився в запасі.

"Сіті" йде на другому місці, поступаючись лідеру "Ліверпуля" 22 очками за дев'ять турів до кінця чемпіонату. "Арсенал" – на дев'ятій позиції.

Обидва матчі відбулися за порожніх трибун (як і всі ігри до кінця сезону).

Матчі 30-го туру відбудуться 19–22 червня.

Рішення зупинити розіграш АПЛ ухвалили 13 березня на зборах акціонерів клубів.

Станом на 6 червня коронавірусом у Великобританії заразилися 300,7 тис. осіб (п'яте місце у світі), померли – 42,2 тис. (третє місце).