Четверо українців увійшли до десятки найкращих гравців молодіжного чемпіонату світу з футболу за версією ФІФА

Гравці збірної України U-20 – у списку найкращих футболістів молодіжного чемпіонату світу за версією ФІФА
Фото: EPA

До складеного ФІФА списку найкращих футболістів чемпіонату світу з футболу U20, який відбувся на початку літа в Польщі, увійшли голкіпер Андрій Лунін, центральний захисник Валерій Бондар, півзахисники Юхим Конопля та Сергій Булеца.

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) опублікувала звіт про чемпіонат світу 2019 U20. Зокрема, організація виділила 10 найцікавіших гравців мундіалю. До списку потрапило четверо футболістів молодіжної збірної України.

ФІФА виділила українського голкіпера Андрія Луніна, центрального захисника Валерія Бондаря, правого півзахисника Юхима Коноплю й атакуючого хавбека Сергія Булецу.

Лунін провів на молодіжному чемпіонаті світу в Польщі шість матчів, у яких пропустив чотири голи. Двічі голкіпер покидав свої ворота "сухими". Українця було визнано найкращим воротарем Мундіалю.

Валерій Бондар є капітаном збірної України U20, він зіграв на чемпіонаті світу 2019 усі сім матчів без замін. Результативними діями центральний захисник не вирізнявся.

Юхим Конопля взяв участь у шести матчах молодіжної першості, в яких віддав чотири результативні передачі.

Сергій Булеца зіграв у всіх матчах чемпіонату світу U20. На турнірі гравець молодіжної збірної України забив три голи і зробив дві передачі.

Також до списку найкращих гравців турніру за версією ФІФА увійшли Кан Ін (Південна Корея), Кріс Річардс (США), Алессандро Пліццарі (Італія), Секу Койта (Малі), Гонсало Плата (Еквадор) і Амаду Санья (Сенегал).

Молодіжна збірна України перемогла на чемпіонаті світу 2019 U20, який проводили в Польщі. 15 червня у фіналі підопічні Олександра Петракова обіграли однолітків із Південної Кореї (3:1).