Ексарбітра ФІФА Кашшаї призначили главою суддівського департаменту Російського футбольного союзу

Кашшаї завершив кар'єру арбітра в грудні 2019-го
Фото: EPA

Угорський ексарбітр ФІФА Віктор Кашшаї подякував Російському футбольному союзу за запрошення на посаду глави суддівського департаменту.

Колишнього арбітра ФІФА угорця Віктора Кашшаї 9 січня призначили главою суддівського департаменту Російського футбольного союзу (РФС), повідомляє офіційний сайт організації.

"Віктор Кашшаї є одним із найшанованіших та найвідоміших суддів у світі. Упевнений, що він зможе донести до наших арбітрів найсучасніші тенденції і практики суддівства", – сказав президент РФС Олександр Дюков.

Кашшаї подякував керівникам РФС за запрошення на посаду глави суддівського департаменту.

"Я нещодавно завершив кар'єру арбітра, і можливість створення нової суддівської системи – дуже цікаве для мене завдання. Упевнений, що завдяки спільній роботі ми зможемо вивести суддівство в Росії на принципово новий рівень", – сказав угорець.

Кашшаї став арбітром ФІФА у 2003 році, угорець обслуговував фінал Ліги чемпіонів 2010/11 між "Барселоною" і "Манчестер Юнайтед" (3:1). Також працював на чемпіонаті світу 2010 року в ПАР і чемпіонаті Європи 2012 року, який відбувався в Україні та Польщі.

На тому турнірі Кашшаї судив гру групового етапу між Україною й Англією, де не зарахували гол нападника збірної України Марко Девіча.

Відео: kazsportagent / YouTube

Кашшаї завершив кар'єру арбітра в грудні минулого року.