ФІФА визнала Мессі найкращим гравцем 2019 року. Кілька футболістів заявили, що не голосували за аргентинця

Мессі вручили нагороду як найкращому гравцю світу за версією ФІФА 23 вересня
Фото: EPA

Капітан збірної Нікарагуа Хуан Баррера і тренер збірної Судану Здравко Логарушич, чиї голоси було враховано на користь форварда "Барселони" Ліонеля Мессі, заявили, що не голосували за нього. Голоси капітана збірної Єгипту Ахмеда Аль-Мухаммаді і вже екстренера команди Хав'єра Агірре за нападника "Ліверпуля" Мохамеда Салаха не було зараховано.

23 вересня Міжнародна федерація футболу (ФІФА) оголосила нападника іспанської "Барселони" і збірної Аргентини Ліонеля Мессі найкращим гравцем 2019 року. Протягом декількох днів один із футболістів і тренерів заявили, що не голосували за аргентинця, а голоси представників збірної Єгипту не було зараховано.

Під час визначення найкращого гравця ФІФА проводить опитування серед уболівальників, журналістів, а також тренерів і капітанів усіх збірних, які є членами Міжнародної федерації футболу.

Наступного дня після оголошення результатів капітан збірної Нікарагуа Хуан Баррера написав у Twitter, що "не голосував за нагороду The Best FIFA Football Awards 2019".

"Будь-яка інформація про мій голос неправдива", – додав футболіст.

25 вересня в коментарі виданню LibertadDigital Баррера уточнив, що йому так і не надійшло від ФІФА посилання для голосування. "Як я можу з'явитися у списку капітанів, які голосували за Мессі, якщо я не зміг проголосувати?" – сказав капітан збірної Нікарагуа.

26 вересня ФІФА надала російському інформагентству ТАСС форму для голосування Баррери. На фотографії видно позначку навпроти прізвища Мессі, форму завірено підписом гравця і печаткою Федерації футболу Нікарагуа.

Окрім того, у неправильному підрахунку голосів ФІФА звинуватила Федерацію футболу Єгипту. 24 вересня на сайті організації було опубліковано заяву, у якій зазначали, що капітан збірної Єгипту Ахмед Аль-Мухаммаді і вже екстренер команди Хав'єр Агірре проголосували за нападника "Ліверпуля" і збірної Єгипту Мохамеда Салаха, проте їхні голоси не було враховано.

У ФІФА заявили, що підписи на формі для голосування від Єгипту “було написано великими літерами, отже, їх визнали недійсними“, пише AP. Також у Міжнародній федерації футболу вказали, що форми для голосування не було підписано генеральним секретарем єгипетської федерації, що є обов'язковою умовою“.

25 вересня журналіст ресурсу Football made in Ghana Шейх Тофік Сьєну написав у Twitter, що тренер збірної Судану Здравко Логарушич проголосував за Салаха і форварда ПСЖ Кіліана Мбаппе, проте його голос було враховано на користь Мессі і Вірджіла ван Дейка. Журналіст також надав фото форми для голосування.

На фото, опублікованому журналістом, у рядках навпроти Мессі, ван Дейка і Мане помітні, імовірно, відретушовані позначки.

Фото: Sheikh Tophic Sienu / Twitter

У ФІФА агентству ТАСС заявили, що "аркуші для голосування, надані федерацією, із тими, які опубліковано на сайті fifa.com, є ідентичними. Міжнародна федерація закликала Суданську футбольну асоціацію "вивчити це питання".