Іспанський клуб покарали за образу його вболівальниками українця Зозулі

Інцидент із Зозулею стався 15 грудня
Фото: albacetebalompie.es

Іспанський клуб "Райо Вальєкано", чиї фанати ображали українського футболіста "Альбасете" Романа Зозулю, дограватиме перерваний матч за порожніх трибун, заплатить штраф і недорахується вболівальників на двох домашніх матчах.

Іспанський футбольний клуб "Райо Вальєкано", чиї фанати ображали українського нападника клубу "Альбасете" Романа Зозулю, покарано Королівською іспанською федерацією футболу (RFEF). Про це 27 грудня повідомляє місцеве видання Marca.

За рішенням RFEF, "Райо Вальєкано" дограватиме перерваний домашній матч проти "Альбасете" за порожніх трибун. Дата догравання поки невідома.

Окрім того, клуб-суперник команди Зозулі має виплатити штраф у розмірі €18 тис. і провести два наступні матчі на домашньому стадіоні за частково закритих трибун.

15 грудня наприкінці першого тайму матчу другого дивізіону чемпіонату Іспанії "Райо Вальєкано" – "Альбасете" вболівальники господарів поля скандували "Zozulya puto nazi" – "Зозуля – нацистська шльондра".

Через це арбітр зупинив гру, на другий тайм "Альбасете" відмовилася виходити. На момент зупинки рахунок у матчі був 0:0.

Віцепрезидент "Альбасете" Віктор Варела сказав, що для Зозулі це дуже важка ситуація. Президент "Райо Вальєкано" Рауль Мартін Преса засудив поведінку вболівальників.

Зозуля після інциденту підкреслив, що він – патріот і це не є злочином.

Українець грає у складі "Альбасете" з вересня 2017 року.

Він перейшов у цю команду після того, як зірвався його трансфер у "Райо Вальєкано". У лютому 2017 року ультрас "Райо Вальєкано", які дотримуються вкрай лівих політичних поглядів, прийшли на тренування команди і розгорнули банер зі словами: "Тут не місце для нацистів".

Фанати були незадоволені тим, що Зозуля підтримує українських військових, які беруть участь в операції Об'єднаних сил на Донбасі. Після цього Зозуля вирішив відмовитися від трансферу.