Японський прем'єр уперше припустив перенесення Олімпійських ігор

Абе підкреслив, що здоров'я спортсменів є пріоритетом
Фото: EPA

Олімпіада залишається останнім великим спортивним заходом, якого поки не скасували через коронавірус. Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе заявив, що якщо спортивний захід неможливо буде провести "в повній формі", то його потрібно відкласти.

23 березня прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе через ситуацію з поширенням коронавірусу припустив перенесення Олімпійських ігор 2020 року в Токіо, повідомляє Kyodo.

Під час виступу в парламенті Абе сказав, що якщо спортивний захід неможливо провести "в повній формі", то його потрібно відкласти, оскільки здоров'я спортсменів є пріоритетом.

Він підкреслив, що, як і Міжнародний олімпійський комітет, японський уряд вважає, що скасування Олімпіади неможливе.

CNN зазначає, що Абе вперше визнав – Олімпіада може відбутися не вчасно. Раніше він наполягав, що Ігри мають розпочатися 24 липня.

22 березня МОК заявив, що розглядає можливість відкласти початок Олімпійських ігор, але відкидає їх скасування. В організації повідомили, що рішення про терміни й формат проведення Олімпіади ухвалять упродовж наступних чотирьох тижнів.

Дві країни – Канада й Австралія – вже відмовилися від участі в Іграх через коронавірус.

Олімпійські ігри 2020 року заплановано на 24 липня – 9 серпня.

Олімпіада залишається останнім великим спортивним заходом, якого поки не скасували через коронавірус.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними американського Університету Джонса Гопкінса станом на 23 березня, загальна кількість інфікованих у світі перевищила 340 тис., померло 14 759 осіб.

У Японії станом на 23 березня зареєстровано 1814 випадків інфікування коронавірусом (зокрема 712 – на круїзному лайнері Diamond Princess), із них 49 закінчилися летально, повідомив телеканал NHK.