Луческу став головним тренером київського "Динамо"

12 років Луческу тренував футболістів "Шахтаря"
Фото: ЕРА

Керівництво київського футбольного клубу "Динамо" уклало контракт із румунським фахівцем Мірчею Луческу на два роки з можливістю продовжити його ще на рік.

Румунський тренер Мірча Луческу став новим головним тренером київського футбольного клубу "Динамо". Про це йдеться в повідомленні на сайті клубу.

Контракт укладено на два роки з опцією пролонгації ще на рік.

"Хочу представити Мірчу Луческу, одного з найкращих тренерів у світі. Сподіваюся, що з приходом його тренерської команди відродяться переможні традиції київського "Динамо", він завоює багато титулів, і вболівальники будуть оцінювати Мірчу за його результатами. Успіхів йому, удачі! А всім, чим можу, я йому допоможу", – заявив президент клубу Ігор Суркіс.

Луческу зазначив, що скучив за Україною.

"Хотів повернутися в цю країну, де в мене були успішні результати. Тут у мене були дуже хороші стосунки з уболівальниками. Я вдячний долі за те, що я прийшов до клубу з великими традиціями, талановитими футболістами. І я впевнений, що разом ми будемо плідно працювати. Я вірю в те, що моєю роботою тут будуть задоволені, так само як і тими результатами, яких я досягну на чолі "Динамо", – сказав румунський фахівець.

Із 2004-го до 2016 року Луческу був головним тренером донецького "Шахтаря".

20 липня київське "Динамо" відправило у відставку головного тренера команди Олексія Михайличенка та його асистентів. Як повідомило керівництво клубу, підготовку до наступного сезону кияни розпочнуть із новим тренерським штабом.

22 липня стало відомо, що очолити "Динамо" відмовився головний тренер угорського "Ференцвароша" Сергій Ребров.