Міжнародна федерація бобслею і скелетону дозволила дев'ятьом дискваліфікованим МОК спортсменам РФ брати участь у змаганнях

МОК дискваліфікував російських бобслеїстів за вживання допінгу на Олімпіаді в Сочі
Фото: EPA

Міжнародна федерація бобслею і скелетону дійшла висновку, що Міжнародний олімпійський комітет не надав достатніх підстав для відсторонення російських бобслеїстів Олександра Зубкова, Олександра Касьянова, Ільвіра Хузіна, Олексія Пушкарьова, а також скелетоністів Сергія Чудінова, Олександра Третьякова, Олени Нікітіної, Ольги Потиліциної та Марії Орлової.

Міжнародна федерація бобслею і скелетону (IBSF) дозволила дев'ятьом російським спортсменам, яких Міжнародний олімпійський комітет (МОК) дискваліфікував за допінг, брати участь у змаганнях. Про це 1 грудня повідомила прес-служба IBSF.

В організації дійшли висновку, що зараз немає достатніх підстав для відсторонення бобслеїстів Олександра Зубкова, Олександра Касьянова, Ільвіра Хузіна, Олексія Пушкарьова, а також скелетоністів Сергія Чудінова, Олександра Третьякова, Олени Нікітіної, Ольги Потиліциної та Марії Орлової, які брали участь в Олімпіаді в Сочі.

Федерація ухвалить остаточне рішення, діставши мотивувальну частину рішень МОК.

30 листопада усунені бобслеїсти і скелетоністи звернулися з відкритим листом до президента Росії Володимира Путіна.

"Просимо вас допомогти розібратися з відстороненням від участі в усіх міжнародних змаганнях. Наступного тижня з 5 грудня ми повинні взяти участь у черговому етапі Кубка світу", – заявили спортсмени.

У жовтні 2017 року Міжнародний олімпійський комітет повідомив, що всі 254 проби сечі, узяті в російських спортсменів під час Олімпійських ігор 2014 року в Сочі, було перевірено ще раз.

Загальна кількість дисциплінарних проваджень, відкритих комісією під керівництвом Деніса Освальда, становила 36. Розглянуто 26 справ, анульовано результати 25 російських атлетів.

Загалом Росія втратила 11 нагород і зараз посідає четверте місце в медальному заліку (на момент завершення Олімпіади в Сочі РФ була першою).

Через допінговий скандал участь російських спортсменів у зимовій Олімпіаді 2018 року залишається під питанням. МОК оголосить своє рішення 5 грудня.