Сапронов про програш Світоліної: Перегоріла. Форма ще не оптимальна. Буде шанс стати першою за підсумками сезону в Сінгапурі

Сапронов Світоліній: Еліно, усе ок
Фото: ЕРА

Українська тенісистка Еліна Світоліна програла 6 жовтня французькій спортсменці Каролін Гарсія у чвертьфіналі Відкритого чемпіонату Китаю. Харківський бізнесмен Юрій Сапронов, який фінансує українку, заявив, що у Світоліної ще буде шанс стати першою ракеткою світу.

Харківський бізнесмен Юрій Сапронов, який фінансує українську тенісистку Еліну Світоліну, закликав українку не засмучуватися після програшу 6 жовтня французькій спортсменці Каролін Гарсія, оскільки Світоліна "вже домоглася неймовірного". Про це Сапронов написав у Facebook.

"Хочете поясню по-тенісному, що таке найшла коса на камінь? Це коли грають дві прекрасні тенісистки і в обох божевільна мотивація. В однієї (якщо виграє) залишається шанс стрибнути в останній вагон поїзда, що прямує до Сінгапуру. Одне місце вакантне, сім уже зайняті. А Сінгапур – це підсумковий чемпіонат світу. Вісім найкращих за підсумками року. Дуже грошовий і дуже очковий турнір. У другої (якщо виграє) є шанс здобути в неділю тенісну Корону. Перше місце у світі у своїй професії", – написав Сапронов.

Бізнесмен додав, що йому прикро за програш Світоліної, але в української тенісистки ще буде шанс стати першою.

"Можливості були. Мотивація була. Реалізація не вийшла, тому що дуже хотілося. Перегоріла. Форма ще не оптимальна. Буде ще шанс стати першою за підсумками сезону в Сінгапурі. Еліно, усе ок, ти вже домоглася неймовірного. Пам'ятай – літак злітає тільки проти вітру. І він злетить. Я вірю", – резюмував харківський бізнесмен.

6 жовтня Світоліна втратила шанс стати з наступного тижня першою ракеткою світу, поступившись у чвертьфіналі Відкритого чемпіонату Китаю (China Open) Каролін Гарсія (15-та в рейтингу) із Франції. Матч тривав три години 26 хвилин і закінчився з рахунком 7:6(5), 5:7, 6:7(6).

Щоб очолити світовий рейтинг, Світоліній необхідно було виграти турнір.

Наразі українка посідає третє місце в загальному заліку й уперше в українській історії здобула право зіграти на підсумковому турнірі Жіночої тенісної асоціації (WTA) у Сінгапурі, який пройде із 22-го до 29 жовтня.