"Шахтар" не взяв на перший тренувальний збір двох ексгравців збірної України

"Шахтар" пішов на перерву лідером чемпіонату України
Фото: EPA

На перший тренувальний збір донецького "Шахтаря", який проводять у турецькому Белеку, поїхало 28 футболістів. Немає у списку ексгравців збірної України – нападника Андрія Борячука і захисника Богдана Бутка.

Донецький "Шахтар" на своєму офіційному сайті опублікував список із 28 футболістів, які вирушили з першою командою на тренувальний збір у турецький Белек.

Воротарі: Андрій Пятов, Олексій Шевченко, Анатолій Трубін.

Захисники: Сергій Кривцов, Валерій Бондар, Давид Хочолава, Микола Матвієнко, Вітао, Ісмаїлі, Маркіньйос Сіпріано, Ігор Кирюханцев.

Півзахисники: Тарас Степаненко, Тайсон, Алан Патрік, Віктор Коваленко, Маркос Антоніо, Марлос, Тете, Манор Соломон, Євген Коноплянка, Сергій Болбат, Дентіньйо, Михайло Мудрик, Веллінгтон Нем, Фернандо.

Нападники: Жуніор Мораєс, Данило Сікан, Владислав Вакула.

У списку гравців немає колишніх футболістів збірної України Андрія Борячука і Богдана Бутка. Також не поїхав із командою український півзахисник Андрій Тотовицький.

Бразильський захисник Додо і півзахисник Майкон пропустять перший збір донецької команди через виклик в олімпійську збірну своєї країни.

Перший збір "Шахтаря" проводять із 20-го до 30 січня, за цей час підопічні португальського фахівця Луїша Каштру проведуть три матчі:

  • 25 січня, 16.00. "Шахтар" – "Лех" (Польща);
  • 26 січня, 16.00. "Шахтар" – "Воєводина" (Сербія);
  • 30 січня 9.00. "Шахтар" – "Словацко" (Чехія).

2 лютого донецький клуб розпочне другий тренувальний збір, на якому проведе ще чотири поєдинки.

"Шахтар" пішов на зимову перерву на першому місці в чемпіонаті України. Після 18 турів у команди Луїша Каштру 50 очок.

Також донецький клуб вийшов до 1/16 фіналу Ліги Європи, де зустрінеться з португальською "Бенфікою".