Тимчасовий чемпіон WBC Гейні викликав на бій Ломаченка, організація вирішить ситуацію у жовтні

Василь Ломаченко (праворуч) не хоче битися з Девіном Гейні
Фото: wbcboxing.com

Американський боксер Девін Гейні не є обов'язковим суперником українця Василя Ломаченка, заявив президент WBC Маурісіо Сулейман.

Тимчасовий чемпіон світу за версією WBC у вазі до 61,2 кг американець Девін Гейні хоче провести бій проти чемпіона світу за версією WBC, WBA, WBO і The Ring українця Василя Ломаченка, повідомляє The Ring.

Після перемоги над росіянином Зауром Абдуллаєвим за тимчасовий чемпіонський пояс за версією WBC Гейні сказав, що українець – "Номаченко (No-machenko – гра слів), адже він не хоче битися зі мною".

"Ломаченко, почнімо цей бій! Абдуллаєв був другим номером, а я його знищив. Якщо мені так легко, Номаченко повинен битися зі мною", – додав Гейні.

Президент WBC Маурісіо Сулейман в інтерв'ю Boxing Social від 13 вересня заявив, що "Гейні не є обов'язковим суперником Ломаченка".

"Зачекаймо, доки претендент буде дійсно готовий битися проти чемпіона", – цитує Сулеймана BoxingNews24.

На офіційному сайті WBC 19 вересня з'явилася інформація про те, що на наступних зборах Всесвітньої боксерської ради, які відбудуться у жовтні, вирішать питання бою між Ломаченком та Гейні.

Ломаченко 31 серпня переміг Люка Кемпбелла одноголосним рішенням суддів. Українець є чемпіоном світу за версіями WBO, WBA, WBC і The Ring. Для звання абсолютного чемпіона світу в легкій вазі Ломаченку не вистачає пояса за версією IBF.

Раніше промоутер Ломаченка Боб Арум повідомив, що українець хоче провести наступний бій проти чемпіона світу за версією IBF.

Ганський боксер Річард Коммі, який є володарем пояса за версією IBF, проведе захист титулу в бою проти американця Теофімо Лопеса. Бій відбудеться 14 грудня.