УЄФА створить єврокубковий турнір на 96 клубів

Новий турнір буде аналогом Кубка володарів кубків.
Фото: EPA

У Європі з'явиться новий футбольний турнір, участь у якому братимуть 96 клубів. Уперше його проведуть у сезоні періоду 2021/2022.

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) створить третій футбольний клубний турнір Європи. Про плани заявив президент Асоціації європейських клубів Андреа Аньєллі, 11 вересня повідомило видання Football Italia.

Як заявив Аньєллі, в УЄФА вже схвалили ідею створення третього єврокубка, який буде додано до наявних наразі Ліги чемпіонів і Ліги Європи.

"Чекали дозволу від УЄФА, тепер дістали зелене світло на створення третього турніру, у якому візьмуть участь 96 клубів, починаючи із сезону періоду 2021/2022. Для проведення нового турніру нам доведеться серйозно опрацювати нову систему розкладу єврокубків", – зазначив він.

Наразі формат проведення нового змагання невідомий. За даними видання, він буде аналогом Кубка володарів кубків.

Кубок володарів кубків проводили в Європі до 1999 року. Це європейський турнір, у якому брали участь переможці національних кубкових турнірів. Пізніше цей турнір об'єднали з Кубком УЄФА. 2009 року Кубок УЄФА реформували в Лігу Європи. Це була остання серйозна зміна у структурі єврокубків.