Загибель баскетболіста Браянта. У США оприлюднили звіт судмедекспертів

Разом із Браянтом загинуло вісім осіб
Фото: ЕРА

У крові американського баскетболіста Кобі Браянта, який загинув 26 січня внаслідок авіакатастрофи, виявили сліди метилфенідату, який застосовують для лікування синдрому дефіциту уваги та гіперактивності. В організмі пілота вертольота заборонених речовин не знайшли.

Пілот вертольота, на якому 26 січня загинули американський баскетболіст Кобі Браянт і його 13-річна донька Джанна, у момент смерті був тверезим, заборонених препаратів у його крові не знайшли. Про це йдеться у звіті судово-медичного експерта-коронера округу Лос-Анджелес, дані з якого сьогодні оприлюднило агентство Associated Press.

У крові Браянта виявили сліди медичного препарату метилфенідату, який застосовують для лікування синдрому дефіциту уваги та гіперактивності.

Експерт вважає, що всі загиблі в авіакатастрофі померли миттєво після падіння вертольота. Після того як повітряне судно вдарилося об землю, виникла пожежа, через що на деяких тілах виявили опіки. За словами експертів, опіки було отримано вже після смерті жертв катастрофи.

Національна рада з безпеки на транспорті не встановила причини аварії, але заявила, що у вертольота не було ознак механічної відмови.

26 січня вертоліт, у якому летіли Браянт і його дочка Джанна, врізався в схил пагорба в місті Калабасас у передмісті Лос-Анджелеса. Загинули всі дев'ятеро осіб на борту.

Браянт виступав за "Лос-Анджелес Лейкерс" із 1996 року до 2016-го. За цей час він виграв п'ять турнірів NBA. У баскетболіста залишилися дружина і троє дітей.