Федерація футболу України готує звернення до ФІФА через ситуацію із Зозулею

Український форвард Зозуля на півроку може залишитися без ігрової практики
Фото: Андрій Павелко / Facebook

Федерація футболу України буде відстоювати права українського форварда Романа Зозулі, який виступає в чемпіонаті Іспанії, заявив президент ФФУ Андрій Павелко.

Федерація футболу України (ФФУ) буде просити Міжнародну федерацію футболу (ФІФА) та Федерацію футболу Іспанії втрутитися в "нацистський скандал" з українцем Романом Зозулею. Про це повідомив президент ФФУ Андрій Павелко у Facebook.

"Федерація футболу України вже готує звернення до керівництва ФІФА та Федерації футболу Іспанії з проханням втрутитися і допомогти нашому гравцеві. Також ми сподіваємося на сприяння у вирішенні цієї проблеми посольства України в Іспанії", – написав він.

Павелко додав, що Роман Зозуля не є неонацистом, а іспанські прихильники російських терористів просто ламають кар'єру українському футболісту.

"Також я знаю, що Зозуля як справжній патріот допомагав і допомагає нашим військовим, які стримують атаки російських терористів у зоні АТО. Так роблять усі громадяни України. Але невелика група фанатів іспанської команди вирішила, що це неправильно, тому заблокувала перехід Романа до свого клубу", – підкреслив президент ФФУ.

Він також зазначив, що через цей скандал гравець національної збірної України на півроку може взагалі залишитися без ігрової практики.

1 лютого відбувся перехід Романа Зозулі в "Райо Вальєкано" на правах оренди. Форвард повинен був виступати там до завершення цього сезону. Однак ультрас "Райо Вальєкано", які дотримуються украй лівих політичних поглядів, прийшли на тренування команди і розгорнули банер зі словами "Тут не місце для нацистів".

Українець Зозуля відмовився від переходу до "Райо Вальєкано" через активні протести місцевих фанатів.