Фельдман: "Металіст" – народний стадіон, а не приватна власність Терехова

"Металіст 1925" достроково вийшов у УПЛ
Фото: metalist1925.com
Нардеп від "Опозиційної платформи  За життя" Олександр Фельдман у Facebook 6 червня привітав харківський футбольний клуб "Металіст 1925" із достроковим виходом в українську Прем'єр-лігу.

Водночас, як заявив Фельдман, клубу можуть заборонити грати на стадіоні "Металіст".

За словами політика, важливо, щоб команда не зіткнулася з "кулуарними харківськими іграми, організованими "викликами" та інтригами тих, хто намагається "приватизувати" футбол у Харкові".

"Футбол – це народна гра, а "Металіст 1925" – це фактично народна команда. І стадіон "Металіст" – теж народний. Це не приватна власність ні [бізнесмена] Олександра Ярославського, ні [секретаря Харківської міськради] Ігоря Терехова, який вирішив активно "розіграти" футбольну карту у своїй виборчій кампанії. Сьогодні багато хто говорить, що в їхніх найближчих планах за умови "посилення з флангу" Офісу президента – "організація" заборони на ігри "Металіста 1925" на стадіоні "Металіст". Повним ходом запущено процедури передання стадіону в міську комунальну власність, виділення бюджетних коштів на реконструкцію тощо", – написав нардеп.

Фельдман зазначив, що міська комунальна власність – це не особиста власність секретаря міськради, і "виділення багатомільйонних бюджетних коштів" на футбол "може здатися сумнівним для більшості харків'ян, які потрапляють до міських лікарень із коронавірусом і вимушені лікуватися своїм коштом".

"Не пускати і не давати" – вже не один рік реальність для нашого екопарку ["Фельдман Екопарк"], який відвідує приблизно 2 млн осіб на рік. Міські автобусні маршрути в парк усе ще під забороною. Дитячі шкільні екскурсії – "вкрай небажані". Відмовки, виверти, спекуляції, "зелене світло" – одним і смуга перешкод – для інших. Маю велику надію, що цієї смуги перешкод вдасться уникнути "Металісту 1925". Нехай у Харкові буде не одна, а кілька команд, які грають у вищій лізі. Більше команд – більше перемог, більше дітей, які займаються футболом. Харків може стати футбольною столицею України. І нехай дербі буде на полі, а не в кулуарах. Нехай буде чесна гра, а не харківські "бої без правил", – заявив він.

Контекст:

Харківський футбольний клуб "Металіст 1925" виграв 5 червня у "Кременя" з Кременчука і вийшов в українську Прем'єр-лігу.