ФІФА допустила до змагань російські юнацькі збірні

Рада ФІФА вкотре засудила незаконну війну Росії в Україні
Фото: depositphotos.com

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) допустила збірні Росії до 17 років до змагань під егідою організації. Свої матчі жіночі та чоловічі команди РФ будуть проводити без прапора, гімну і не на території Росії. Про це 4 жовтня заявила рада ФІФА у пресанонсі щодо чемпіонату світу з футболу.

Зазначають, що після рішення виконавчого комітету УЄФА від 26 вересня 2023 року знову дозволити участь представницьким молодіжним збірним Росії на рівні дівчат і хлопців U17, рада ФІФА схвалила поширення цього рішення на чемпіонат світу з футболу U17 та чемпіонат світу з футболу серед жінок U17.

"Це за умови, що ці команди гратимуть під назвою "Футбольний союз Росії", а не "Росія", за відсутності свого національного прапора, державного гімну, екіпірування та екіпірування національної збірної, а натомість вони гратимуть у нейтральних кольорах", – уточнили у ФІФА.

Рада ФІФА також укотре засудила незаконну війну Росії в Україні й підтвердила, що інші умови рішення, ухваленого 28 лютого 2022 року, залишаються чинними до завершення війни.

Контекст:

28 лютого 2022 року ФІФА та УЄФА ухвалили рішення, що всі російські команди, чи то національні, чи то клубні, буде усунено від участі у змаганнях ФІФА й УЄФА. Це рішення керівних органів стало наслідком повномасштабного вторгнення РФ в Україну.