Форвардка збірної Бразилії Марта стала першою футболісткою, яка відзначилася на п'яти Олімпіадах

Марта забила 12 м'ячів на п'яти Олімпіадах
Фото: EPA
Жіноча збірна Бразилії з футболу з рахунком 5:0 перемогла команду Китаю в матчі першого туру Олімпіади 2020 у групі F. Про це 21 липня повідомив Eurosport.

Два м'ячі до свого активу записала 35-річна нападниця Марта. Вона стала першою футболісткою, яка забила щонайменше один гол на п'яти Олімпійських іграх. Усього в її активі 12 м'ячів, від рекорду бразилійки Крістіани її відділяють два голи.

Уперше Марта відзначилася на Олімпіаді в Афінах 2004 року.

Ще один рекорд у поєдинку проти команди Китаю побила гравчиня жіночої збірної Бразилії Форміга. 43-річна футболістка зіграла на семи Олімпійських іграх поспіль, зазначають у Twitter оргкомітету Олімпіади 2020 у Токіо.

Контекст:

Марта двічі ставала срібною призеркою Олімпійських ігор (Афіни 2004, Пекін 2008), 2007 року вона стала віцечемпіонкою світу у складі збірної Бразилії.

Крім того, Марту шість разів визнавали найкращою футболісткою року за версією ФІФА.

Жіночі збірні Бразилії та Китаю на Іграх у Токіо виступають у групі F разом із командами Нідерландів та Замбії. 24 липня Бразилія зіграє проти Нідерландів.

Олімпійські ігри 2020 року мали відбутися в Токіо з 24 липня до 9 серпня минулого року, але через поширення коронавірусної інфекції змагання перенесли на 23 липня – 8 серпня 2021 року.

Жіночий футбольний турнір на Олімпіаді 2020 стартував у середу, за два дні до церемонії відкриття Ігор.