Футбол їм потрібен як богадільня, через яку можна списувати бабло та пиляти бюджети – журналіст Лінник про керівництво Федерації футболу України

Лінник: Український футбол і так досить жалюгідний щодо економічної частини
Фото: Ігор Лінник / Facebook

За таких діячів, як президент Федерації футболу України Андрій Павелко, на керівні пости у футболі приходитимуть "тільки мародери", вважає журналіст Ігор Лінник.

Президент Федерації футболу України (ФФУ) Андрій Павелко заважає розвитку українського футболу. Таку думку висловив у Facebook український спортивний журналіст Ігор Лінник.

"Український футбол або викине Павелка на смітник, або йому – як спортивному явищу – гаплик. Гаплик не в тому сенсі, що йому "повні кранти", знищення або зникнення, а в тому, що за таких діячів, як Павелко (з усіма наслідками, що випливають з практики політичних призначенців), на керівні пости у футболі приходитимуть і приходитимуть тільки мародери. А з ними – злидні і видовищна безнадія!" – написав він.

За словами журналіста, "український футбол і так досить жалюгідний щодо економічної частини".

"Без штучного підживлення він був і залишається абсолютно неплатоспроможним. Але до Павелка він хоча б підживлювався, підгодовувався коштом власників клубів. Власники не займалися мародерством у футболі, вони не забирали, не витягували з нього останнє", – зазначив Лінник.

Він уважає, що "ті, кого веде Павелко, тільки цим і марять".

"Це утриманці і трутні. Футбол їм потрібен як богадільня, через яку можна списувати бабло та пиляти бюджети всіх мастей і рівнів. Навіть надходження від ФІФА та УЄФА не мають шансу затриматися у футболі. Їх висмоктують насамперед. Павелки – це орда, для якої футбольні кубки – це у всіх сенсах відвойовані у футболу трофеї", – заявив Лінник.

Павелка обрали президентом ФФУ у березні 2015 року. До призначення він виконував обов'язки на цій посаді. Окрім того, Павелко є головою бюджетного комітету парламенту.

Попередній глава ФФУ Анатолій Коников подав у відставку у січні 2015 року.