Григорій Суркіс: Луческу за короткий проміжок часу створив золоту команду

Суркіс: Це відчуття великого щастя
Фото: ЕРА

Головному тренеру "Динамо" (Київ) Мірчі Луческу за короткий проміжок часу вдалося створити золоту команду. Про це заявив почесний член УЄФА Григорій Суркіс, коментуючи перемогу столичного клубу в чемпіонаті України, повідомляє пресслужба "Динамо".

"Це відчуття великого щастя. Протягом останніх восьми-дев'яти місяців Містер разом із гравцями створив чудо – повернув "Динамо" золоті медалі та перебуває за крок від виграшу Кубка України. На мою думку, команда прогресує, а тренер дав їй необхідну впевненість і зробив такі речі, які на сьогодні неможливо було собі уявити за такий короткий проміжок часу. Команда – це єдиний механізм, який у цьому сезоні не давав збоїв. Хочу повернутися до слів мого брата, президента "Динамо" [Ігоря Суркіса], який при знайомстві команди з Мірчею Луческу сказав, що якщо з цим тренером не вийде, то незрозуміло, який ще тренер потрібен", – сказав Суркіс.

Він також зазначив, що частина представників ультрас київського клубу, які не згодні з перебуванням Луческу на посту наставника "Динамо", не мають права його ображати.

"Є певна кількість людей, які вважають, що мають право ображати людину, яка за такий короткий проміжок часу створила золоту команду. Що ще потрібно для того, щоб вони визнали, що перехід тренера з одного клубу в інший – це сьогодні світова практика? Подивіться на [португальського тренера Жозе] Моурінью – навіть в Англії він тренував три клуби. Можу навести й інші приклади, але думаю, що і цього достатньо. На мою думку, нормальні вболівальники аплодували Луческу під час півфіналу Кубка України в Тернополі, де купка людей, яких неможливо зрозуміти, його ображали. Насамперед ображали вже сиву людину, людину у віці. Вважаю, потрібно це припинити і зробити все можливе, щоб команда відчувала, що у неї є підтримка – підтримка всіх уболівальників, до яких прийшла ця довгоочікувана перемога", – підкреслив Суркіс.

Контекст:

25 квітня "Динамо", обігравши з рахунком 5:0 "Інгулець" із селища Петрове Кіровоградської області, достроково стало чемпіоном України. В активі киян 58 очок.

Головний конкурент столичного клубу – донецький "Шахтар" – у минулому турі програв "Олександрії" (0:2) і залишився із 45 очками.

Чемпіоном незалежної України "Динамо" стало ушістнадцяте. Останнє чемпіонство у киян було 2016 року, наступні чотири сезони "Динамо" було срібним призером УПЛ, поступаючись першим місцем "Шахтарю".

У цьому сезоні "Динамо" може також завоювати і Кубок України – кияни вийшли в фінал турніру, де зустрінуться з луганською "Зорею".

Луческу очолив "Динамо" в липні 2020 року – перед початком поточного сезону. Раніше, з 2004-го до 2016 рік, він був головним тренером "Шахтаря".