Ізраїльські спортсмени зламали "антисекс-ліжко" в Олімпійському селищі в Токіо

Щоб зламати картонне ліжко в Олімпійському селищі, знадобилося дев'ять ізраїльських бейсболістів
Скріншот: bwangah / TikTok
Ізраїльські бейсболісти зламали "антисекс-ліжко" в Олімпійському селищі в Токіо, стрибаючи на ньому удев'ятьох. Бен Вангер з ізраїльської збірної вирішив перевірити міцність картонного ліжка і зняв відео, після чого виклав його в TikTok.

"Надійшло багато запитань про ліжка в Олімпійському селищі, тому сьогодні ми збираємося перевірити, скільки ізраїльтян потрібно, щоб зламати одне із цих картонних ліжок", – говорить Вангер у відео.

Спочатку Вангер стрибнув на ліжко сам, а коли воно не зламалося, інші спортсмени збірної Ізраїлю приєднувалися один за іншим, одночасно стрибаючи на конструкцію, поки вона, нарешті, не здалася і не впала під вагою дев'ятьох олімпійців.

Відео широко розійшлося в соцмережах і ЗМІ, ставши вірусним.

Однак автор видалив його з TikTok і пізніше опублікував відеозвернення з вибаченнями перед усіма, кого воно могло образити. Вангер підкреслив, що після Олімпіади всі ліжка в будь-якому разі віддадуть на перероблення. Він також зазначив, що Японія "виконала чудову роботу" з підготовки Олімпіади, і спортсмени не хотіли виявити неповагу, а, навпаки, звернули увагу на те, які міцні ці ліжка.

@bwangah

* Original sound - bwangah

Знамениті олімпійські ліжка виготовила з перероблених матеріалів японська компанія Airweave. Каркаси ліжок зроблено з картону, а модульні матраци – із поліетиленових волокон. Після Олімпіади меблі знову відправлять на перероблення. Ліжка можуть витримати до 200 кг, розповідав AP ще в січні 2020 року генеральний менеджер Олімпійського селища Такаші Кітадзіма.

Ізраїльтяни – не перші, хто провів із ліжками такі випробування. Аналогічні, хоча й менш масові, фото та відео раніше публікували ірландські гімнасти, австралійські хокеїстки, мексиканські атлети. Топменеджер японської компанії Airweave, яка виготовила ліжка, Мотокуні Такаока, репостив ці відео з коментарем: "Дякуємо вам за демонстрацію міцності наших конструкцій".

Прізвисько "антисекс" ліжка дістали, ймовірно, після того, як американський бігун на довгі дистанції Пол Челімо написав у Twitter, що їх нібито спеціально зроблено з картону, щоб уникнути інтимної близькості між спортсменами.

У збірнику правил техніки безпеки олімпійським учасникам рекомендували "уникати непотрібних форм фізичного контакту, таких як обійми, вітання і рукостискання", у межах заходів соціального дистанціювання під час пандемії. Однак організатори запевняють, що оберігати спортсменів від зайвих контактів за допомогою ліжок не планували, пише New York Times.

Контекст:

Олімпійські ігри 2020 року мали відбутися в Токіо із 24-го липня до 9 серпня минулого року, через поширення коронавірусної інфекції змагання перенесли на 2021 рік. Їх проводять без глядачів із 23-го липня до 8 серпня. В Олімпіаді візьме участь приблизно 11 тис. спортсменів із більше ніж 200 країн.